Kantoor Antwerpen

Antwerpen 2000
Oudeleeuwenrui 32/31
T 0032 (3) 226 97 36
F 0032 (3) 232 47 94

Contacteer ons

Kantoor Lommel

Lommel 3920
Kapittelhof 24 C
T 0032 (11) 398 010
F 0032 (11) 398 019

Contacteer ons

Kantoor Beveren

Beveren 9120
Stationsstraat 22
T 0032 (3) 755 59 66
F 0032 (3) 755 12 64

Contacteer ons

De KBO  

De KBO of Kruispuntbank van Ondernemingen is de digitale databank van de federale overheid. Op KBO Public Search vind je de meeste bedrijfsgegevens, maar voor data die niet beschikbaar zijn voor het grote publiek kan je terecht op de KBO Private Search.
Deze databank bevat alle gegevens van je bedrijf en vestigingseenheden, ook de voor het publiek niet toegankelijke data.
Welke gegevens kunt u raadplegen met Private search ?
Toegang tot Private search (wettelijke functies en mandaten)
Gegevens verbeteren
Private Search is een webtoepassing waarmee actieve ondernemingen hun eigen gegevens uit de Kruispuntbank voor Ondernemingen kunnen raadplegen. Indien nodig kunnen zij bepaalde gegevens zelf corrigeren.

Welke gegevens kunt u raadplegen met Private Search?

Met Private Search kunt u in de Kruispuntbank alle gegevens over uw onderneming en vestigingseenheden raadplegen.

Toegang tot Private Search

Beveiligde toegang

Private Search is een beveiligde toepassing. Als u zich aanmeldt, moet u zich identificeren met eenburgertoken of een elektronische identiteitskaart. Zodra u zich heeft aangemeld, verschijnen automatisch de ondernemingsnummers van de ondernemingen die u mag raadplegen.

Toegangen: wie heeft welke rechten?

Binnen een onderneming kan niet iedereen gebruikmaken van Private Search. De toegang is beperkt tot bepaalde groepen.

Wettelijke functies

Alleen de wettelijke functiehouders van een onderneming hebben automatisch toegang tot de toepassing Private Search via hun eID of token. Deze toegang geeft hen het recht om gegevens van de onderneming te raadplegen en de gegevens aan te passen of te verbeteren. In een afzonderlijk overzicht leest u welke functies automatisch toegang geven tot de Private Search.
Hebt u geen toegang tot de toepassing met uw eID of token maar komt de functie die u uitoefent wel voor in bovenstaande lijst? De onderneming waarin u een wettelijke functie uitoefent komt niet voor in de lijst in KBO Private Search?
Het is mogelijk dat uw functie niet is ingeschreven in de KBO. In dit geval moet u de beheersdienst KBO – PRIVATE SEARCH het formulier “inschrijven ontbrekende functie” ingevuld terugsturen.

Volmacht voor toegang tot Private Search

Als u een wettelijke functie bekleedt met toegang tot Private Search, dan kunt u een volmacht verlenen aan iemand anders in de onderneming. Deze gemandateerden hebben dan dezelfde rechten als de wettelijke functiehouders om gegevens van de onderneming te raadplegen en de gegevens aan te passen of te verbeteren. Om deze mandaten te beheren kan u gebruik maken van volgende formulieren:

Gegevens verbeteren

Zijn de gegevens die u in Private Search heeft gevonden niet correct? Dan kan u voor bepaalde gegevens zelf de aanpassingen doorvoeren.


21.12.2018

Feestdagen voor 2019 geregeld?
De laatste feestdagen van 2018 staan voor de deur dus kijken we al uit naar die van 2019. In 2019 valt er 1 officiële feestdag in het weekend. Als er in uw onderneming dan niet wordt gewerkt, moet u een vervangingsdag vastleggen. Het recht op loon is dan weer vastgelegd door de wet. Een snelle (feestelijke) opfrissing van de principes.

Lees meer
14.12.2018

Hoe klussen aangeven als je onbelast wil bijverdienen?
De "Bijkluswet" maakt onbelast bijverdienen mogelijk. Dat kan voor werknemers die minstens 4/5 werken, voor zelfstandigen in hoofdberoep en voor gepensioneerden. Zolang de inkomsten binnen een vastgelegde limiet blijven, zijn er geen bijdragen of belastingen verschuldigd. Sinds 15 juli 2018 moeten de klussen worden aangegeven via de onlinedienst Bijklussen. De werking in een notendop.

Lees meer
09.12.2018

Nieuwigheden btw
Vanaf 1 januari kunnen we weer heel wat nieuwigheden verwachten op btw-vlak. Terwijl dé grote verandering (btw op onroerende verhuur) een nationale maatregel is, zijn er ook heel wat nieuwe maatregelen internationaal geïnspireerd.

Lees meer

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]